Idag kommer vi ge dig några tips på varför formatet webinars är det mest enkla och kostnadseffektiva sättet att utbilda din personal inom ett visst ämne.

Men innan vi börjar gå in på varför måste vi förstå vad en webinar är och hur det fungerar i praktiken.

Vad är ett webinar?

Webinar eller webbinarium som vi kallar det på svenska, är ett seminarium eller workshop/utbildning men istället för att göra hålla det i en fysisk lokal så hålls det på webben.

Webinars görs via ett videosamtal i olika mötesverktyg precis som via Skype men skillnaden är att en webinar ger personen som föreläser full kontroll, vilket gör att den personen kan bestämma när folk ska interagera och till exempel skicka inbjudan till att synas i videosamtalet eller inte.

Hur deltar man i en webinar? Du och alla som kommer delta får en inbjudan via mejl med en som leder till själva webinaret. Din personal behöver inte ladda ner något program utan allt händer på webben.

När du fått inbjudan så klickar du på länken och då kommer du in till forumet där webinaret kommer att hållas, där kommer du att kunna se en presentation samt ställa frågor.

Nu när vi vet vad ett webinar är så kan vi börja prata om anledningarna till att utbilda personal via dem!

  1. Ditt företag sparar ”tid och pengar”

Som du redan vet så kan utbildning av personalen vara både tidskrävande och dyrt, både för dig och de som ska utbildas,

kostnader som resor, mat och hotell är ofta förenade med utbildningarna.

Även om utbildningen skulle ske i er egen lokal så tar det tid att förbereda och det blir ofta dyrare att bjuda in en person än att detta skulle göras via webben.

Med webinar kan alla delta utan att behöva förflytta sig från sitt kontor, vilket blir smidigast, sparar både tid och pengar!

  • ”Personalen kan interagera mer effektiv än på vanliga workshops”

Det är ganska vanligt att folk som deltar i workshops skäms för att ställa till frågor eller interagera med den som presenterar. Detta kan vara på grund av osäkerhet kring ämnet vilket leder till att de går hem utan att veta svaret på sin fråga.

Via webinars är det bevisat att folk interagerar mer och ställer till och med fler frågor eftersom de inte behöver synas och att skriva en kommentar eller meddelande under presentationen kan vara mycket lättare.

Att personalen får så mycket kunskap som möjligt och att de inte går hem med massa obesvarade frågor är viktigt för företaget och personalens självsäkerhet inom det ämne de utbildar sig i.

  • Inspelade webinars

Detta är den mest värdefulla anledningen till att utbilda personalen via webinars. Eftersom allting sker på webben så är det möjligt att spela in webinar så din personal alltid kan gå tillbaka till videon och kolla på den i sin egen takt.

Förutom att personalen kan gå igenom webinaret flera gånger så kan detta även visas till nyanställda i utbildningssyfte, på så sätt slipper ditt företag ska behöva betala extra för att utbilda de nya anställda inom samma ämne.

Vi på Nokoby hoppas att du har fått en bättre förståelse kring varför    webinars är ett bra alternativ för både personalen och företaget!

Var inlägget intressant? Då kan vi också tipsa om vår tidigare inlägg som vår kollega Barbara skrev “Skillnaden mellan marknadsförda inlägg och Facebook-annonser“.

Går du i tankar om att genomföra ett webinar inom ett visst marknadsföringsämne för din personal glöm inte att höra av dig till mig eller någon av mina kollegor på Nokoby, så hjälper vi er med det ni behöver!