Nu är värmen här och snart kommer sommarledigheten. Känns som vi alla är förtjänta av en varm och skön sommar i år efter en märklig och utmanande vår.

Innan du går på välförtjänt ledighet vill vi skicka med dig ett par saker som vi tror kan vara bra att ha med sig inför uppstarten i höst. 

  • De flesta svenskar kommer att vara hemma i sommar och kommer inte att resa utomlands. Fundera lite på vad det innebär för just din bransch. En sak som är säker är att fler svenskar kommer att vara online i sommar jämfört med tidigare somrar i och med att vi är kvar i Sverige. Vem vill du nå ut till? Även om kunden är på semester så kommer de att vara online. Se därför till att vara top of mind på sökmotorer eller genom att synas i relevanta sociala medier. Det är bättre att synas på en låg frekvens än att vara tyst hela sommaren.
  • Håll lite koll på omvärlden i hängmattan – har ni inte redan en tjänst för omvärldsbevakning finns t.ex. Google Alerts som är gratis. Bli påmind om vad som händer inom din bransch så att ni ligger före era konkurrenter när allt startar upp igen.
  • Flera medier har väldigt bra rabatter just nu, våga göra dina köp innan sommaren så att ni betalar rätt pris i höst. Det kommer att göra stor skillnad om man har den lyxen att man kan köpa nu och annonsera längre fram.

Vi på Nokoby, tror mycket på att det inte är så komplicerat att göra smartare, digitala medieköp som är lönsamma och enkla att förstå, om man bara har rätt metodik och om man prioriterar rätt. Nyfiken på vad vi pratar om? Skriv en rad så berättar vi gärna mer…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *