Nu när många företag återgår till ett arbete hemifrån för att tillsammans minska spridningen av covid-19 så tänkte vi tipsa om 5 verktyg som kan förenkla och effektivisera ett arbete hemifrån!

Zoom

Zoom är en fantastisk e-mötestjänst som gör det möjligt för dig att ha videosamtal med dina kollegor och kunder samt seminarier och föreläsningar när du behöver tala för flera personer samtidigt. Detta verktyg är nästan ett måste för de flesta företag som nu är tvungna att jobba hemifrån på grund av pandemin.

Dropbox

Dropbox är verktyget som förenklar kontorets vardag när alla jobbar hemifrån och inte har access till servern. Med Dropbox kan ni dela viktiga filer med varandra smidigt, hela teamets innehåll samlas på ett och samma ställe samtidigt. Ni slipper alltså skicka filer varje gång någon behöver de, smidigt va?

Organisera teamets viktigaste dokument och låt dem ha access till dem 24/7, tack vare Dropbox.

Asana

Vi rekommenderar Asana för er som jobbar med flera olika projekt med olika personer samtidigt eller om man vill ha en ”To do lista” kombinerad med andra projekt.

Med Asana kan man skapa olika projekt och själv välja vilka personer som ska vara involverade i varje projekt. Det går även minst lika bra att använda verktyget för att strukturera upp sitt eget arbete, genom att skapa ”tasks” får du en bättre överblick över de uppgifter som måste genomföras.

Asana gör det möjligt för alla personer som är delaktiga i ett projekt att ha koll på vilka delar av projektet som är klara och vilka som är återstår, vilket gör det enklare att ha koll på projektets utveckling.

En stor fördel med tjänsten är att det går att använda via browser och app i mobilen, vilket innebär att man alltid kan ha access till alla projekt och sina to do listor.

Google drive

Google Drive är en molntjänst som liknar Dropbox mycket. När ska man välja Goole Drive framför Dropbox? Jo, svaret är enkelt:

Om ert företag använder Googles tjänster så som Google Ads, Google Analytics, Google Docs, Google Data Studio etc. så är Google Drive det självklara första valet då man enkelt kan synka Googles tjänster och på så sätt effektivisera arbetet. Ett tydligt exempel skulle kunna vara om man kombinerar Google Drive med Google sheet och Google Data Studio, där man kan ladda upp data och spara den på molnet samtidigt som man kan skapa rapporter med samma data i Data Studio.

Teams

Teams – Nokobys absoluta favoritverktyg för kommunikation.

Via teams kan ni enkelt synka er kalender och email och på så sätt få påminnelser om händelser som viktiga mötet eller deadlines för alla olika projekt.

På Teams kan man även skapa digitala kundmöten, webinars eller chatta internt med kollegorna. Teams är verkligen det kommunikationsverktyg vi på Nokoby använder mest!

Vilka verktyg använder ni idag? Finns det verktyg ni vill tipsa om?

Vill du veta mer om hur ni kan nå till rätt målgrupp via rätt kanal samt maximera avkastningen? Tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper er gärna!