I veckan kom nyheten att Facebook har lanserat sin nya tjänst Facebook Shops, som ger företag en möjlighet att skapa en digital butik. Butiken byggs från din befintliga Facebook-sidbutik eller Instagram-profilbutik, med den stora skillnaden är att man nu ska kunna genomföra köpet direkt på Facebook eller Instagram. Kombinerat med det alltmer populära Marketplace tar Facebook på allvar upp kampen med till exempel Amazon. Det officiella målet initialt är dock att skapa en enkel lösning för företag som behöver komma igång med onlineförsäljning från första början.

Vi på Nokoby ser en tjänst helt rätt i tiden då företag med fysisk verksamhet nu tvingas in i den digitala världen snabbt. Många företag kämpar i en tuff tid och när butikerna inte längre fylls med människor krävs andra vägar för att nå ut med sin försäljning.

Dina kunder kan bläddra i katalogen, spara produkter av intresse och sedan genomföra beställningen. Än så länge är det inte helt utrullat världen över. Har du aktiverat checkout i USA så kan du slutföra beställningen utan att lämna appen, om inte så skickas kunden till din webbplats för att slutföra köpet.

Låt kunder upptäcka ditt varumärke och använd de hjälpmedel som finns för att visa upp ditt företag. Facebook Shops är ett.

I en värld där många tävlar om uppmärksamhet online gäller det att känna till vilka verktyg som finns att använda och att göra det träffsäkert. Vi finns här om du vill prata digital marknadsföring med oss!