Nu är det dags för oss att önska alla vi känner glad sommar. Så konstigt halvår som första halvan av 2020 hoppas jag att vi inte behöver uppleva igen. Dags att ta en paus och reflektera kring vad vi gått igenom och hur vi löst denna svårighet. Både personliga och affärsmässiga relationer har ställts på prov när vi inte kunna agera som vi gjort tidigare. Avstånden till nära och kära har tärt på oss. Tristessen av att vara hemma och avsaknaden av kunder och kollegor har inte heller varit så kul. Men vi har löst det på något sätt trots allt. Det tycker vi att man skall känna sig stolt och nöjd över.

Nu är sommaren snart här och då skall man ta hand om sig själv och familjen och ladda batterierna. Därför har vi valt ut några böcker som vi rekommenderar att ni läser i sommar. Hoppas att ni gillar våra boktips!

  • Björn rekommenderar En gentleman i Moskva av Amor Towles.

Boken handlar om en person som tvingas att förändra sitt liv och anpassa sig till en helt ny verklighet när Bolsjevikerna tar makten och dömer honom till husarrest på obestämd tid. Väldigt varmt bedrivet om en greve som får finna sig i att bo i en skrubb på ett lyxhotell och hans vänskap med en liten flicka som är gäst där.

  • Jonathan rekommenderar Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup av John Carreyrou.

En helt otrolig triller inom startup-världen i Silicon Valley – men det är på riktigt. Elisabeth Holmes startade ett multimiljardbolag som skulle förändra världen med sin revolutionerande maskin för att göra blodtester. Som mest var hon personligen god för nästan 5 miljarder dollar. Det fanns bara ett problem, tekniken fungerade inte – det mesta var en bluff.

  • Johanna rekommenderar  Mytomanen av Sofie Sarenbrant

Den åttonde boken i serien om den orädda kriminalinspektören Emma Sköld av samtidsdeckarens drottning Sofie Sarenbrant.

  • Felicia rekommenderar En kortfattad historik över nästan allting av Bill Bryson.

Detta är en bok för den som gillar naturvetenskapens historia. Bill Bryson har intervjuat de kunnigaste naturvetenskapsmännen/kvinnorna i världen och förklarar med deras hjälp allt som har hänt från Big Bang till civilisationens uppkomst, om hur vi människor blivit dem vi är idag. Vad som gör denna tjocka bok på 491 sidor om naturvetenskap annorlunda och läsvärd är Bill Brysons ögonbrytande och underhållande sätt att skriva på. Man vill inte sluta läsa.

  • Oskar rekommenderar Generation A av Douglas Coupland

Med boken Generation A, först publicerad 2009, förutsåg Douglas Coupland vad som nu faktiskt håller på att hända, att världens bin blir allt färre. I Generation A, som utspelar sig i en nära framtid, har alla bin dött ut. Plötsligt blir dock fem helt olika personer från olika delar av världen stuckna av bin. De snappas snabbt upp av forskare, blir världskändisar över en natt, och deras delade erfarenhet för dem samman på sätt de aldrig kunnat föreställa sig

  • Frida rekommenderar Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt

En vacker men sorglig bok som utspelar sig i New York mitt under 80-talets aidsepedemi. June är 14 år och älskar att spendera tid med sin morbror Finn som är en erkänd konstnär. Hennes föräldrar arbetar konstant och relationen med sin storasyster är nästan obefintlig. Det blir en oerhörd sorg för June när Finn går bort och hon känner sig väldigt ensam. En dag träffar hon på en mystisk man, Toby, som också verkar sörja Finn. Mellan dem växter det fram en oväntad och stark vänskap samtidigt som familjehemligheter uppdagas och förändrar June för alltid. Jag älskade att läsa boken, även att det ibland var svårt för alla tårar, och är smått avundsjuk på er som inte läst den och har den framför er! 

Ha en härlig sommar – stort tack skall ni ha som läser våra inlägg och vill arbeta med oss. Vi ses igen i höst 😊

Soliga hälsningar från oss på Nokoby

Johanna, Barbara, Björn, Felicia, Frida, Johanna, Jonathan och Oskar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *