Det har varit mycket hype om denna nya tjänst som inte riktigt lanserats på bred front än. Än så länge får man hoppas på en inbjudan från en kompis som ligger steget före. Tur för mig att jag är granne med Per Grankvist, som brukar hålla sig framme när det kommer till ny tech.

Jag fick ett smakprov i går och måste säga att jag gillar verkligen konceptet. Det som skiljer Clubhouse från andra sociala medier är att den är helt ljudbaserad, istället för att skriva så talar man med varandra – lite som heta linjen faktiskt. Beroende på vad man är intresserad av går man in i olika rum och tar del av folks konversationer. Man tjuvlyssnar helt enkelt och kan så klart även prata av sig om man så vill.

Eftersom det är helt fria konversationer så känns allt väldigt nära och personligt. Än så länge har jag inte hittat till de mest spännande diskussionerna – men bara tanken på att kunna komma väldens experter och profiler riktigt nära, är svindlande.

Tänk att få börja morgonen med en pratstund med Oprah eller Barack eller bara tjuvlyssna på en bakfull Elon som dissar gårdagens Bondpremiär. Ja, som ni förstår detta kan blir riktigt spännande och lärorikt oavsett vad man har för intressen.

Att appen redan är värd 8 miljarder  är kanske inte så förvånande och förväntningarna är nog skyhöga när de väl släpper in folk på bred front. Jag ska säga att jag gillar verkligen konceptet, men jag skall erkänna att det pirrade inte lika mycket som när jag fick en exklusiv invite till Spoify och gick med darrande händer till tangentbordet. Det var verkligen stort.

Men jag skall låta Clubhouse ta med mig på olika resor och jag skall lyssna in på så många samtal jag kan. Så kul att få bli överraskad ingen. Ladda nu ner appen och hoppas att du har en snäll kompis därute du med.

/Björn Lundberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *