Idag höll SEB ett halvdagsseminarium som hette Greenhouse ScaleUp Summit. Där fick Björn hos oss vara med och dela med sig Nokobys arbetsmetodik. Temat var Growth Hacking – hur man leder ett företag genom krisen. Det sägs att ett bolags framgångar är summan av alla problem man lyckats lösa. Hur tar man sig igenom alla typer av svårigheter som ett bolag kan drabbas av? Hur hanterar man en situation som drabbar ens kunder mer än sig själv? Det är ju också otroligt viktigt att man som leverantör kan, och vill, vara en del av sin kunds Growth Hacks?

Covid-19 har varit otroligt omvälvande för en hel generation. Det var ju inget någon riktigt kunnat förbereda sig på. Men det var väldigt intressant att idag få lyssna på olika entreprenörer och ta del av deras s.k. Growth Hacks. Det finns såklart inte ”ett hack” som alla kan ta del av, utan det handlar mer om att ha en kontinuerlig process där man testar olika vägval och värderar effekten noga. Det kräver att man kan mäta sin egen framgång och att man vågar skrota idéer som inte fungerade som förväntat.

Personligen tyckte vi att det var värdefullt att få ta del av erfarenheter och vassa ScaleUp-tips från framgångsrika entreprenörer som Magnus Nilsson, iZettles grundare, restauratören Pontus Frithiof, Christer Fogelmarck på Parks & Resorts och Sara Serray på Wellibites för att nämna några. Extra roligt att även vi på Nokoby fick vara med på ett hörn och presentera ett av våra Growth Hacks som gjort att vi arbetar effektiva internt. Det Björn presenterade var hur vi varje dag har ett snabbmöte som vi kallas ”The Daily Huddle”. Varje dag presenterar vi 3P för varandra.

Det är något vi tycker är Positivt – något vi är stolta över.

En Prioritering – det var och en prioriterar just idag.

Och till sist ett Problem  – någonstans där man kört fast i vardagen.

Detta har lett till att vi är mer transparenta med varandra och vi lyfter upp det som är viktigast för varandra. Det blev än mer tydligt hur värdefull denna arbetsmetodik är när vi helt plötsligt inte kunde sitta ihop längre. Transparensen har gjort oss mer snabbrörliga och tacklat svårigheter bättre.

Hoppas att det är ett Growth Hack som du kan ta efter – vill du veta mer så hör av dig bara! 😃 08-6789 700

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *